Exempel på hur det kan se ut hos oss:

Få rätt verktyg och övningar för att driva effektiva workshops och möten tillsammans med din organisation

...eller såhär:

Skapa medarbetarengagemang genom övningar som bygger kultur och samhörighet trots fysisk distans

Bild till artikeln

Ge dina medarbetare rätt stöd och skapa ökat medarbetarengagemang både under och efter Coronaperioden

Om Digital Kultur

I en speciell tid då många medarbetare (kanske till och med hela eller stora delar av organisationen) behöver arbeta hemifrån har det aldrig varit så viktigt att bibehålla medarbetarengagemang, kultur och effektivitet. Sanningen är den att era medarbetare nu mer aktivt kommer att söka digitala sociala sammanhang med sina kollegor, som en följd av att de inte kan vara på kontoret i samma utsträckning (se denna artikel: Remote Employees Care About Employee Engagement Too).

Vad som inte får hända under denna period är att man tappar den gemenskap som utgör ert företag, er kultur och ert arbetsgivarvarumärke. Vid distansarbete finns det goda möjligheter att till och med öka medarbetarengagemanget och produktiviteten i organisationen (se detta TED Talk) om man gör det på rätt sätt  ett arbetssätt för både nutid och framtid.

Som en helt molnbaserad employer branding organisation har Oddwork under många år utvecklat mötes-, presentations- och workshopstrukturer online (våra kandidater och partners är baserade över hela Sverige och världen). Som en aktiv följd av coronasituationen har vi utvecklat tjänsten Digital Kultur där vi hjälper våra partners att bibehålla och förstärka kultur online.

Vi finns här för att hjälpa er med vårt fulla engagemang och erfarenheter under mantrat “Keep Calm and Culture On“. 

Läs mer nedan.

Snabbt och effektivt med fortsatt stark kultur

Så skapas engagerande digital kultur tillsammans

Utifrån era specifika förutsättningar hjälper vi er er att så fort som möjligt (uppskattningsvis på 2-3 dagar) identifiera digitala möjligheter som aktivt bibehåller och förstärker medarbetarengagemanget i ert företag. Detta görs genom ett urval av möjligheter. Exemplevis:

Digitala företagskulturella workshops tillsammans med hela eller utvalda delar av er organisation.

– Delande och utveckling av kreativa gruppövningar att genomföra tillsammans online för att skapa ökat medarbetarengagemang, skratt och fortsatt stark kulturell samhörighet trots fysisk distans.

Ergonomiträning för era medarbetare online. Era medarbetare klickar in för att mötas av en personlig tränare som genomför ett effektivt träningspass i ergonomi under 30 min. Eller vill ni hellre köra yoga?

Företagsfest eller After Work online. Fortsätt skapa samhörighet genom digital istället för fysisk AW. Quiz master och DJ finns tillgängliga för att ge era medarbetare en eftermiddag eller kväll att minnas. Klicka här för att få inspiration.

– Digitala medarbetarundersökningar via SurveyMonkey efter digitala måndagsmöten och presentationer för att ständigt lära sig vilka format och verktyg som passar bäst för era medarbetare och team.

…och mycket mer.

Såhär fungerar det...steg 1/3

Vi bokar upp ett gemensamt möte (kostnadsfritt online)

Tillsammans bokar vi upp ett alldeles kostnadsfritt möte online där ert team på Oddwork, bestående av Employer Brand Advisors och Digitala Specialister, deltar. Vi diskuterar igenom era specifika förutsättningar, potentiella utmaningar och ambitioner framåt. Ert team på Oddwork tar utifrån detta fram ett kostnadsfritt förslag på aktivering anpassat för just ert företag.

Klicka på pilen till höger för att komma vidare. 

Steg 2/3

Förslag presenteras

Förslaget presenteras för er utifrån de förutsättningar ni har beskrivit i vårt gemensamma möte. Förslaget kommer att vara strukturerat för att vara så effektivt som möjligt att ta action på, så att ni ska kunna vara igång inom 2-3 dagar. Ni tar ställning till förslaget och avgör vilka delar ni önskar genomföra själva och vilka delar ni känner att ni behöver hjälp med.

Steg 3/3

Förslag genomförs! Ni är online!

Oddwork har möjlighet att driva och kommunicera hela genomförandet till era medarbetare och organisation, alternativt om ni önskar göra det själva (där ni har möjlighet att nyttja våra kommunikationsmallar). Så snart ni har bestämt er för vad som önskar genomföras aktiveras förslaget och er organisation fortsätter sin företagskulturella resa online där era initiativ kan kommuniceras till både kunder och nuvarande liksom framtida medarbetare. Keep Calm and Culture On! 

Vi finns här för er

Ta kontakt så diskuterar vi era förutsättningar

Kontakta oss så ser vi fram emot att diskutera hur vi kan fortsätta skapa samhörighet och kultur online både under och efter coronaperioden.

Kontakta mig!

Vänligen fyll i dina uppgifter så tar vi kontakt inom 24 h.

Stäng
Stäng