Oddworld

Oddwork utsett till Di Gasell 2017

15 DECEMBER 2017

Sedan Oddworks start har DI:s tillväxtpris Gasellen varit ett av våra delmål. 2017 blir detta verklighet och vi kunde inte vara gladare.

Redan från start verbaliserade vi vår största ambition: att bli det rekryteringsföretag vi själva saknade när vi gick på Handelshögskolan i Göteborg – ett företag som placerar talangers personligheter och passioner i första hand för att därefter matcha dem med rätt företagskulturer och karriäräventyr.

Som alla nystartade bolag arbetade vi hårt med att bygga upp en trovärdighet, både gentemot våra partners och våra talanger. I samband med detta började vi drömma om Gasellen – landets mest legitimerande utmärkelse för unga bolag i tillväxt.

På Oddworks stora whiteboardtavla hängde vi upp en utriven sida ur Dagens Industri – en bild på det spensliga djuret som hoppar framför en röd bakgrund. Där hade vi en av morötterna vi siktade mot.

IMG_1457

Innan Oddwork fanns studentmarknadsföringsbolaget Oddbird som ville göra det möjligt för studenter att nås av studenterbjudanden via take away-kaffemuggar och pizzakartonger. Det gick inte bra. 

Att kriterierna för att bli ett Gasellföretag var väldigt hårda var något vi var väl medvetna om. Kraven, som grundar sig på företagets fyra senaste årsredovisningar, innefattade en mängd olika faktorer, bland annat antalet anställda och företagets omsättning. De tuffa kriterierna innebär att mindre än en procent av alla Sveriges aktiebolag årligen tilldelas utmärkelsen Di Gasell.

I takt med att åren gick och Oddwork växte bockade vi av kraven ett efter ett, och för två år sedan hoppades vi få ett efterlängtat samtal från Dagens Industri. Samtalet uteblev dock. Eftersom Oddworks bolagsregistrering skedde på alla hjärtans dag i februari 2011 räknades inte det året som ett fullt räkenskapsår. Att vara ett kärleksbolag gav tydligen inte heller några bonuspoäng hos Dagens Industri.

”Jädrar, nästa år”, tänkte vi och arbetade på, men inte heller 2016 blev vi ett Gasellföretag. Då föll vi på att vårt arbetsgivartillstånd från 2012 inte räknades för hela året.

I ärlighetens namn släppte vi då nästan idén om Gasellen. Men i år blev det äntligen vårt år! Vi är också glada över att ha fått veta att Oddwork sällar sig till en ännu mindre skara: Gasellföretag med ägare under 29 år – något endast två procent av årets Gaseller är.

Oddwork på Di Gaell 2017

Oddworks tre grundare Poyan Karimi, Niklas Kekonius och Charles Sinclair mottar tillväxtpriset Di Gasell 2017. 

Vi är givetvis jätteglada och stolta över utmärkelsen. Min medgrundare Poyan Karimi som också är vår Head of Recruiting på Oddwork beskriver det såhär:

– Gasellen var från början det yttersta beviset på att vår galna idé om ett orange rekryteringsföretag som sponsrar extrematleter och letar personlighet hos sina talanger faktiskt kan lyckas. Vi trodde på detta och tänkte att dagen vi når målet är det bevisat för alla.

Även medgrundare Niklas Kekonius, Sales Manager på Oddwork, är nöjd och sammanfattar känslan såhär:

– Det känns faktiskt fantastiskt! Jag är så otroligt stolt över hela teamet som har gjort detta möjligt. Utmärkelsen betyder emellertid inte alls att vi har gått i mål. Tvärtom. Det är snarare en symbol för att vi nu påbörjar nästa tillväxtresa med att i större utsträckning sprida ODD till världen. Både som rekryterings- och employer brandingbolag.

Efter bästa förmåga,

Charles Sinclair

CEO & Head of Employer Branding

Oddwork

CEO & Head of Employer Branding Oddwork

Charles Sinclair

Charlie är Head of Employer Branding och en av Oddworks grundare. Utöver att kasta sig från flygplan och surfa stora vågor är han ansvarig för Oddworks varumärkesarbete och leder utvecklingen av Oddworks affärsområde Employer Branding.

Rekommenderade artiklar

Employer Branding

SEB:s Greenhouse väljer Oddwork som nationell employer brandingpartner

Läs mer

Employer Branding

Vad är Employer Value Proposition (EVP)?

Läs mer

Oddworld

Vi har utnämnts till Superföretag och Di Gasell 2018!

Läs mer

Vill du veta mer? Prata med oss!

Kontakta oss