Partnercase: Forsman & Bodenfors och Oddwork
"De kandidater vi har fått välja mellan har alltid känts anpassade för just vårt företag."

Charles Sinclair

CEO & Head of Employer Branding Oddwork

Charlie är Head of Employer Branding och en av Oddworks grundare. Utöver att kasta sig från flygplan och surfa stora vågor är han ansvarig för Oddworks varumärkesarbete och leder utvecklingen av Oddworks affärsområde Employer Branding.

Partnercase: Forsman & Bodenfors och Oddwork

Huvudområde: Collaboration
Publicerat: 2018-10-31
Tillbaka

Forsman & Bodenfors behövde rekrytera en senior redovisningsekonom – på mindre än ett dygn. Genom Oddworks talangnätverk var det möjligt. 

Inför hösten stod Eva Carlheim-Müller, HR-chef på Forsman & Bodenfors, inför en tuff utmaning. Arbetsbelastningen var redan hög på företagets ekonomiavdelning när en av de anställda blev sjukskriven, samtidigt som en annan skulle gå på föräldraledighet.

Som ansvarig för rekryteringar för en av landets största och främsta reklambyråer var Eva visserligen van vid snabba rekryteringar, men denna gång behövde rätt person hittas omedelbart.

– Vi sökte en erfaren redovisningsekonom som även behärskade controller-delen, säger Eva Carlheim-Müller. Dessutom använder vi ett ganska unikt ekonomistyrningssystem som personen behövde kunna bemästra.

Vid det här laget var hon sedan några år tillbaka bekant med Oddwork.

– Jag hade träffat Niklas Kekonius, en av grundarna, tillsammans med Björn Lidberg, Senior Account Manager, och Elwira Garman, Talent Manager. Jag kände direkt att de hade en annorlunda och spännande syn på rekrytering. De fokuserade på människan och personligheten, snarare än bara på kompetensen. De sa: ”Vi vill hitta rätt talang för just er.”

När Eva Carlheim-Müller hörde av sig till Oddwork för hjälp med rekryteringen betonade hon att det just denna specifika gång ”måste gå snabbt som ögat”. 18 timmar senare hade Oddwork presenterat talangen Katarina, som fick jobbet och nu arbetar på Forsman & Bodenfors.

– Hon kändes helt rätt från början. Hon passar oss helt perfekt, både professionellt och som person.

Katarina själv är också nöjd med bemötandet från Oddwork:

– Jag hade en bra mötesdialog med Elwira på Oddwork, sedan gick allt så otroligt fort. Redan samma dag träffade jag Forsman & Bodenfors. Sedan började jag jobba här veckan efter, och jag trivs fortfarande väldigt bra!

Att rekryteringen kunde ske så snabbt beror på Oddworks arbetssätt genom Talent Relationship Management. Oddworks Talent Relationship Managers bygger proaktivt och löpande relationer med talanger över hela Sverige, för att matcha dem med rätt möjlighet hos en av Oddworks partners så snart den presenterar sig.

I stället för den längre process en rekrytering vanligtvis kan innebära fick Eva Carlheim-Müller med andra ord snabb och effektiv tillgång till rätt talanger som redan fanns i Oddworks talangnätverk.

Delar av Talent Management på Oddwork. Från vänster: Talent Relationship Manager Philip Bendroth, Talent Manager Jasmin Kamyab, Talent Manager Devin Lincoln, Talent Manager Daniella Ravan, Head of Recruitment Poyan Karimi, Talent Coach Amy Disley, Talent Manager Jennifer Eriksson, Talent Manager Elwira Garman och Talent Manager Khosro Panah. 

Efter den första rekryteringen har Forsman & Bodenfors fortsatt sitt rekryteringssamarbete med Oddwork.

– Det har funkat jättebra! De kandidater vi har fått välja mellan har alltid känts anpassade för just vårt företag vilket har gjort det enkelt att välja en talang att gå vidare med. Och alla tre vi har anställt genom Oddwork arbetar fortfarande kvar hos oss.

Förutom de lyckade rekryteringarna anser Eva Carlheim-Müller även att Oddworks fokus på employer branding ligger helt rätt i tiden.

– Oddwork kan verkligen det här med employer branding. Vi är en tjänstemannaorganisation, vi har inga maskiner utan våra medarbetare utgör vårt företag. Oddwork förstår den biten fullt ut!

Efter bästa förmåga,

Charles Sinclair
CEO & Head of Employer Branding
Oddwork

odd Insights : Collaboration

Collaboration

Oddwork blir partner till TEDx

Läs mer