Rekrytering

Forsman & Bodenfors: Hitta en ekonom på 24 timmar

Forsman & Bodenfors behövde rekrytera en senior redovisningsekonom på mindre än ett dygn. Genom Oddworks talangnätverk gick det från idé till verklighet.

Uppdraget

Hitta en erfaren redovisnings-ekonom

Inför hösten stod Eva Carlheim-Müller, HR-chef på Forsman & Bodenfors, inför en tuff utmaning. Arbetsbelastningen var redan hög på företagets ekonomiavdelning när en av de anställda blev sjukskriven, samtidigt som en annan skulle gå på föräldraledighet. Som ansvarig för rekryteringar för en av landets största och främsta reklambyråer var Eva visserligen van vid snabba rekryteringar, men denna gång behövde rätt person hittas omedelbart.

Vad vi gjorde

Fokus på intern employer branding

När Eva Carlheim-Müller hörde av sig till Oddwork för hjälp med rekryteringen betonade hon att det just denna specifika gång ”måste gå snabbt som ögat”. 18 timmar senare hade Oddwork presenterat talangen Katarina, som fick jobbet och nu arbetar på Forsman & Bodenfors.

”Jag hade träffat Niklas Kekonius, en av grundarna, tillsammans med Björn Lidberg, Senior Account Manager, och Elwira Garman, Talent Manager. Jag kände direkt att de hade en annorlunda och spännande syn på rekrytering. De fokuserade på människan och personligheten, snarare än bara på kompetensen. De sa: ”Vi vill hitta rätt talang för just er.”
— Eva Carlheim-Müller, HR-chef på Forsman & Bodenfors

Resultat

En snabb och effektiv rekrytering

Att rekryteringen kunde ske så snabbt beror på Oddworks arbetssätt genom Talent Relationship Management. Oddworks Talent Relationship Managers bygger proaktivt och löpande relationer med talanger över hela Sverige, för att matcha dem med rätt möjlighet hos en av Oddworks partners så snart den presenterar sig.

I stället för den längre process en rekrytering vanligtvis kan innebära fick Eva Carlheim-Müller med andra ord snabb och effektiv tillgång till rätt talanger som redan fanns i Oddworks talangnätverk.

Har du också bråttom?

Hör av dig till oss