Oddwork 🧡 Osstell

Utvecklare till Osstell. På rekordtid.

Att utvecklare är svåra att hitta behöver vi knappast annonsera. Företag suktar efter talanger inom detta område. Och talangerna? – Ja, de kan välja och vraka mellan bolag och erbjudanden. Osstell, ett medicintekniskt bolag, kontaktade Oddwork med en komplicerad roll inom frontend på önskelistan! Vad som hände sedan kan bara beskrivas som Oddworks snabbaste tillsättning inom IT. Någonsin.

Det är ingen hemlighet att det inte finns utvecklare i överflöd. Det tar längre tid att hitta rätt och det är viktigt att sätta rätt förväntningar från början med kunden. Som rekryterare måste du vara uthållig – grit är nyckeln. 

Martin Grabe, Software Developer, har jobbat på det medicintekniska bolaget Osstell i 6 år. Företaget hade varit i kontakt med andra leverantörer av rekrytering, men hittills hade ingen fått napp på kandidatmarknaden. Det var dags att testa en ny partner i rekrytering.  Fyra dagar innan jul signandes rekryteringsuppdraget med Oddwork, och för vår Talent Manager Madeleine Linge började sökandet.

Uppdraget

Hitta en utvecklare med nischad expertis

Osstell hade behov av en extern rekryteringspartner då de sökte en utvecklarroll med nishad expertis som är extremt utmanade att finna på dagens talangmarknad. Dessutom behövde det gå undan. Game on!

 

Madeleine tipsar 

Låt oss backa bandet där och ställa oss frågan som alla vill ha svar på; hur får man väluppvaktade IT-talangers uppmärksamhet på LinkedIn egentligen? 

👉  Var påläst. Beskriv företaget och produkten ordentligt för att talangen ska få en uppfattning om vad uppdraget handlar om. 
👉  Kvalitet över kvantitet. Nå bara ut till personer som du verkligen tror skulle kunna vara intresserade av rollen.
👉  Bjud in talangen till dialog med företaget, för att de ska få den personliga kopplingen direkt. 

Vad vi gjorde

The perfect match via LinkedIn

Oddworks Talents Manager Madeleine Linge använde jobbannons, riktad rekryteringskampanj i sociala medier samt egen sökning för att scanna talangmarknaden. Det största fokuset låg givetvis på egen sökning via LinkedIn då Madeleine är van att rekrytera IT-roller, och vet hur få som faktiskt behöver söka ett jobb på traditionell väg.

Av 40 ansökningar var det tyvärr ingen som matchade de specifika önskemålen kring kompetens. Via LinkedIn nådde Madeleine ut till Axel Dahlin, som visade sig vara en perfect match

”Oddwork kändes helt rätt för processen. Rekryteringsprocessen var bra och det gick väldigt snabbt att få till ett möte. Oddwork fångade enkelt upp kravprofilen och gav snabbt utkast på annons. Vi lägger stor vikt vid att processen ska kännas lätt och smidig, vilket det gjorde från första stund med Oddwork.” 
— Martin Gabre, Software Developer Osstell

Kandidaten Axel om sin upplevelse av rekryteringsprocessen

Efter bara två månader, trots uppehåll över jul och nyår, hade Axel Dahlin, software developer, hittats av Oddwork och signat kontraktet med Osstell – en perfekt kandidat till jobbet som klickade alla boxar i kompetens, och personlighet. Är det rätt, så är det lätt!  
 
Vi låter Axel själv berätta om sin kontakt med Oddwork.

👉  Hur upplevde du processen? Ta oss genom processen från ditt perspektiv   

– Jag upplevde processen som okomplicerad och mänsklig. Bra och långt samtal med Madeleine som hade stenkoll på Osstell.

 

👉  Vad upplevde du var bra med processen? Fanns det något du upplevde mindre bra (våga gärna vara transparent här!)  

– Det som var bra var att vårt samtal fick ta lång tid och att Madde visste så mycket om företaget. Jag uppskattar också att det inte var något kodtest. Kodtest kan vara okej enligt mig om de testar relevanta kunskaper, vilket ofta inte är fallet. Men jag föredrar helt klart en mer mänsklig approach.

 

👉  Har du varit på intervju/med i någon process med annat rekryteringsbolag? Vad skiljer oss från andra iså fall?  

– Ja med ett par andra bolag. Skillnaden skulle jag säga var att Oddwork la ner mycket mer tid på samtalen, hade bättre koll på företaget, och inte använde er av kodtest. Ni var faktiskt helt klart de bästa jag varit i kontakt med!

 

 

Det går med andra ord att hitta IT-profiler på dagens talangmarknad. Det som krävs är en stor portion grit, djupt teknisk inblick i rollen och ett mänskligt bemötande.

Är du lost i IT-djungeln och behöver stöd? – Kontakta vår Senior Talent Manager Madeleine Linge på madeleine.linge@oddwork.se

Är du lost i IT-djungeln och behöver stöd?

Kontakta oss