En man står upp bredvid en kvinnlig och manlig kollega som sitter ner vid en dator.

Oddwork 🧡 Recab

Ett signat avtal på 39 dagar

Ibland säger det bara klick. Det var precis vad som hände när vi i mars 2024 träffade Recab för första gången och insåg att vi var slående överens om vad som krävs av skickliga säljare. Därefter gick det rekordsnabbt.

Att bygga framgångsrika säljteam 

I början av mars 2024 fick vi kontakt med Recab – en ledare inom industriell innovation och tekniska lösningar med huvudkontor i Stockholm. Recab är ett väletablerat företag som erbjuder högkvalitativa, tekniska lösningar för krävande inbyggda system till branscher inom försvar, transport och kommunikation. Med stora tillväxtambitioner var Recab i behov av att förstärka sin säljorganisation med en ny Key Account Manager.  

Efter ett gemensamt samtal om hur framgångsrika team byggs upp och vad som krävs för att vara en skicklig säljare, blev det snabbt tydligt: Vi var överens om mycket. En 39 dagar lång rekryteringsprocess senare hade Recabs nya Key Account Manager signat anställningsavtalet.

 

 

Svartvitt foto på Mattias Marberg
”Vi var eniga i vad som behövdes för att bygga upp en framgångsrik säljstruktur, vilket gjorde att jag enklare kunde förstå utmaningarna bolaget hade framför sig och lösa dem på ett effektivt sätt.”
— Mattias Marberg, Talent Manager på Oddwork

En säljare som sticker upp huvudet i ett hav av ingengörer

Vårt uppdrag bestod i att hitta en ny medarbetare som kunde sticka ut med sin säljexpertis bland resterande ingenjörer på Recab. I jakten på den perfekta matchningen tog våra copywriters fram en kreativ och informativ jobbannons samt en digital kampanj på sociala medier för att driva trafik till den publicerade jobbannonsen.

Vi skapade även mallar och texter för organiska LinkedIn-inlägg som Recab kunde posta i sina egna kanaler för att maximera spridningen av tjänsten. Därefter tog våra Talent Managers vid och rekryteringsprocessen var i full blom med selektering, intervjuer, löpande avstämningar och presentation av kandidater. 

 

Resultat & effekt

💥 39 dagar från publicering av annons till signat avtal

Det går fort när det är roligt! 39 dagar efter vi publicerat jobbannonsen hade vi signat ett avtal med Recabs nya Key Account Manager.  

💥 +165 kandidater sökte tjänsten

Av de cirka 165 kandidater som sökte tjänsten, valdes fyra ut och presenterades för kund. Dessa första fyra kandidater var sedan kvar i hela processen som slutade i ett erbjudande och signat avtal för den perfekta matchningen.  

💥 Närvaro på Meta, LinkedIn och på Oddworks hemsida

Jobbannonsen publicerades på LinkedIn Job Slots och Oddworks jobbsida. Vi skapade även organiska inlägg för LinkedIn och en digital kampanj till sociala medier som publicerades på Meta och LinkedIn för att driva trafik till jobbannonsen. Ansökningar strömmade in från samtliga kanaler.

“Jag uppskattade att teamet på Oddwork hade en förståelse för vad vi sökte tidigt i processen, vilket gjorde att det blev rätt profil på kandidaterna redan från början. Det var effektivt och enkelt att jobba tillsammans – det är så här jag vill jobba med en rekryteringsbyrå.”

Jan-Fredric Karlsson, Head of Sales på Recab

Ett mörkt foto med gröna inslag. Föreställer någon form av maskin.

På jakt efter nya topptalanger till ditt team?

Kontakta oss