Rekrytering

Rekrytering från norr till söder

Redan 2018 korsades våra vägar för första gången. Vad som började som ett samarbete inom employer branding, utvecklades senare till en gemensam rekryteringsresa och idag har vi på Oddwork matchat flera säljare, regionchefer och platschefer med Rentas varma och energifyllda företagskultur.

Bakgrund

Jakten på the perfect match

2019 stod Renta inför ett ökat rekryteringsbehov. I och med sin snabba tillväxttakt, uppstod även en utmaning i att prioritera egna resurser för att rekrytera nya kollegor internt. Efter ett tidigare samarbete där vi på Oddwork hade identifierat och utvecklat Rentas employer brand, blev vi väldigt glada att valet av deras nya rekryteringspartner även föll på oss!

”Vi upplever Oddwork som en framåtlutad partner när det gäller såväl rekrytering som utvecklande av employer brand. Vi ser också att Oddwork sticker ut och har en profil som liknar den vi själva vill ha och det gör sammantaget att vi tycker Oddwork känns som en förlängd del av Renta.”

— JIM RENDAHL, COO PÅ RENTA

Uppdraget

Rekrytering the odd way

Som arbetsgivare lägger Renta mindre vikt vid tidigare meriter hos potentiella kandidater, men desto mer fokus på mjuka värden så som hunger, motivation och fart. Rekrytering the odd way, alltså att matcha rätt talang med rätt företagskultur snarare än att bara fylla en plats, var med andra ord en modell som passade perfekt för Renta.

“I vårt samarbete har jag verkligen uppskattat Rentas engagemang, energi och målmedvetenhet. De är alltid lika flexibla i sitt tillvägagångssätt och öppna för nya idéer på hur vi kan hjälpa dem att sticka ut för att nå kandidater. Ett riktigt bra partnerskap, helt enkelt.”
— Nathalie Björkman, Employer Branding Advisor

Vad vi gjorde

Matcha personlighet med företagskultur

Att rekrytera roller med komplexa kravbilder på en talangmarknad med ett smalt utbud – ja, då är professionell search och ett brett nätverk key! I vårt rekryteringssamarbete med Renta har vi tagit hand om hela processen, från kravprofilsmöte, annonsering och search till intervjuer, presentation av kandidater och referenstagningar. As we speak har vi rekryterat flera olika profiler till bland annat Stockholm, Karlstad, Göteborg, Skaraborg, Trollhättan, Skövde, Kristianstad och Helsingborg – och vi ser fram emot att matcha ännu fler talanger som tillför ny energi och kompetens till Rentas företagskultur.

”Oddwork går in i processen med energi och briljerar i uppföljning och kommunikation. Detta gör att våra kandidater ger Oddwork höga betyg i rekryteringarna.”

— JIM RENDAHL, COO PÅ RENTA

Tack Renta för vårt samarbete hittills och vår fortsatta rekryteringsresa framåt! 

 Har platschefen gått på föräldraledighet? Eller är du i behov av ännu en säljtalang? Vi hjälper dig att hitta rätt medarbetare oavsett bransch.

Kontakta oss här