Svarvit bild på trummis

Rekrytering

Studio Rosell: Utvecklare till händelsernas centrum

Tänk bort heltäckningsmatta och blå logga – Studio Rosell är nämligen allt annat än ett klassiskt konsultföretag. I koncernen som består av Studio Rosell, metal-bandet Dead by April, premium content-plattformen Fan Vault och Fredman Digital, varvas affärsmässiga möten och programmering med track-days och konserter. Under september 2022 stod Studio Rosell inför en tillväxtresa på den svenska marknaden – och vi på Oddwork var inte sena att hänga på!

Vårt samarbete

När kandidat blir rekryterande chef

Det var faktiskt innan Marcus Rosell startade sitt företag som våra vägar korsades för första gången. Marcus sökte sitt första jobb i branschen och det var vi på Oddwork som fick nöjet att rekrytera honom till hans dåvarande tjänst.  

 ” Jag tyckte om er approach och hur smidig processen var. Jag fick en väldigt bra upplevelse som kandidat och tänkte att den upplevelsen vill jag även förmedla till de kandidater jag rekryterar till Studio Rosell. ” Säger Marcus.

När det nu var Marcus tur att rekrytera Fullstack-utvecklare till sitt bolag fick vi alltså kontakt igen – och ingen var gladare än vi över att få genomföra denna spännande rekryteringsresa tillsammans! 

”Oddwork har haft ett bra driv under vår process och levererat kandidater i högt tempo. Jag har haft väldig specifika krav på de kandidater jag söker och ni har anpassat er till det och skräddarsytt samarbetet efter vad som passat mitt företag.” 
— Marcus Rosell, vd på Studio Rosell

Vår process 

InMails, Search and all that jazz 

Specifika kravbilder och en svårflörtad målgrupp. Att rekrytera utvecklare kan vara en utmaning. Dock ingen utmaning som är främmande för våra Talent Managers som direkt satte i gång med sin jakt efter relevanta kandidater som kunde matcha Studio Rosells efterfrågan.  

I vår process tog vi fram en jobbannons och en riktad rekryteringskampanj i sociala medier för att fånga intresset hos den aktuella målgruppen av tech-lovers. Samtidigt sökte vi i egna nätverk och genom Search (=Headhunting) på LinkedIn.    

Och plötsligt hände det! Vi hittade vår tech-talang med både en profil och personlighet som matchade Studio Rosell perfekt – låt oss presentera Emanuel Slatteby.

Kandidaten Emanuel om sin upplevelse av rekryteringsprocessen 


Berätta om processen med Oddwork, vilket var ditt första intryck av oss som rekryteringsbyrå?
 

Jag hade inte varit i kontakt med Oddwork tidigare, men jag fick ett personligt bemötande av Mikaela Ehk som kontaktade mig via LinkedIn. Efter jag hade kollat in jobbannonsen som hon länkade, var hon snabb att återkoppla vilket jag uppskattade. Hon var också påläst om mig och mitt CV, vilket gjorde att jag kände att hon kontaktade mig på grund av min profil och inte bara skickade ett generellt standardmeddelande.  

Vad uppskattade du mest med vår rekryteringsprocess?

Jag uppskattade att ni kände till både företaget och Marcus väl och verkligen trodde på uppdraget. Det gjorde att jag kände mig trygg med att det var en bra arbetsgivare. Det var också en tydlig uppföljning genom processen och jag kände mig bekväm med att nå ut till Oddwork med frågor om rollen eller gå via er om det var något jag funderade på.   

Något annat du vill lyfta eller tillägga? 

Vi på Studio Rosell har ju fortsatt rekryteringssamarbetet med er på Oddwork och jag är väldigt nöjd med att det är just ni som fortsätter leta upp nya kandidater till oss! 

Är du också på jakt efter nya kandidater?

I så fall hjälper vi gärna till! Kontakta oss för att boka in ett telefonsamtal eller kom förbi på en kaffe. Vi hörs! 

Kontakta oss