Oddworld

Vi har utnämnts till Superföretag och Di Gasell 2018!

03 DECEMBER 2018

Den ena utmärkelsen visar på att vi springer fort (Gasell) och den andra på att vi springer åt rätt håll (Superföretag). Ärade och tacksamma ställer vi oss frågan: vart är vi på väg och vad betyder utnämningarna egentligen?

Under ett frukostmöte för knappt en månad sedan avslutade vår CEO och ena grundare, Charles Sinclair, med att släppa två stora bomber (läs: utmärkelser):

Bomb 1
För andra året i rad (!) blev vi Gasell: utsedda av Dagens Industri som ett av de snabbast växande aktiebolagen i Sverige (0,5 procent av företagen i Sverige blir Gaseller).

Bomb 2
Vi har korats till Superföretag (0,17 procent av Sveriges företag får denna superutmärkelse): företag som i minst fyra år i rad gått med vinst, haft avkastning, kapitalstruktur, visat upp goda finanser och vars tillväxt tuffar stadigt på.

Vad betyder utmärkelserna för oss Oddworkers?
Tillbaka i nutid. December, julstök och tid för reflektion. I Stockholm sitter vår drivna Regional Manager i samma stad, Angelica Rossi, och ser tillbaka på utmärkelserna som viktiga delmål.

­– Vi har en tydlig bild över var vi vill vara om sju år och följer kontinuerligt upp varandra inom Oddwork. Samtidigt som vi hela tiden strävar efter att vara innovativa och lyhörda mot såväl specifika näringslivsidkare som samhället i stort. Utmärkelserna visar att vi är på rätt väg!

När Bisnode och Veckans Affärer tillkännagav 2018 års Superföretag berättade Per Weidenman, senior analytiker på Bisnode, att kriterierna är så pass hårda att inga bolag borde kunna ta sig igenom nålsögat. Och de som gör: gör saker och ting annorlunda jämfört med konkurrenterna. De bryter ofta branschmönstret. Vår varma Talent Manager i Göteborg, Daniella Ravan, ser människan, såväl företagaren som kandidaten, som viktigare än affärernas pengavärde:

– Fundamentet i Oddwork bygger på att förverkliga drömmar och matcha rätt person med rätt företagskultur. Förra veckan hade jag den nästintill perfekta talangen på intervju för ett bolag i Göteborgsregionen. CV-matchningen var 100-procentig. Men, hennes målsättning längre fram i livet matchade inte med företagets. I det ser jag utmärkelserna som ett bevis på att jag där och då valde rätt när jag inte presenterade henne för just denna samarbetspartner, utan istället tog henne vidare till en annan partner vars resa låg än mer i linje med hennes egna drömmar och ambitioner.

Med fokus på matchningen mellan personlighet och företagskultur har vi målet att driva en orange revolution som ruskar om både Employer Branding- och rekryteringsbranschen. En som varit med på den orangea resan under ett par år är vår engagerande Senior Account Manager, Björn Lidberg. I tre år har fallskjärmsjägaren från Lidköping sett vår tillväxt från förarsätet:

– Vi är övertygade om att världen skulle bli en bättre plats om alla följde sina drömmar. Och i det bryr vi oss, ett engagemang som syns i varenda Oddworker. Vi arbetar hårt – tillsammans.

Med längtan efter måndag,

Jacob Lingefjärd
Copywriter
Oddwork

Kriterier för att bli Gasell

 1. En omsättning som överstiger 10 miljoner kronor.
 2. Minst tio anställda.
 3. Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden.
 4. Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
 5. Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.
 6. I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
 7. Sunda finanser.

Kriterier för att bli Superföretag

Fyra år i rad – levt upp till högt ställda krav på:

 • Tillväxt
 • Vinst
 • Avkastning
 • Effektivitet
 • Kapitalstruktur
 • Finansiering

Copywriter

Jacob Lingefjärd

Jacob är Copywriter och en del av kreatörsteamet på Oddwork. Med sällan skådad entusiasm utforskar, utvecklar och utmanar han såväl Oddworks som våra partners Employer Branding-kommunikation. När denna historieberättare inte författar sin nästa novell, tar han sig an projekt hemma i äkta DIY-anda och drömmer om nästa fluffiga puderåk.

Rekommenderade artiklar

Employer Branding

Aktivera ditt employer brand med employee video testimonials!

Läs mer

Employer Branding

Hållbarhet & employer branding – Employer Branding Talks 20 september

Läs mer

En kandidat som jublar över att precis ha skrivit på sitt anställningskontrakt

Söka jobb

Tio tips på hur du sticker ut i en rekryteringsprocess

Läs mer

Vill du veta mer? Prata med oss!

Kontakta oss