Employer Branding Masterclass

Fri kurs online

En kostnadsfri grundutbildning i sex delar där du får lära dig om vad employer branding är, ta del av olika modeller som gör det enklare att jobba med ditt arbetsgivarvarumärke och få konkreta tips på hur du skapar ditt företags EVP.

 

Poyan Karimi ler stort i en olivgrön skjorta. Han befinner sig i en ljus kontorsmiljö.

Relaterade insights

Employer Branding

Aktivera ditt employer brand med employee video testimonials!

Läs mer

Employer Branding

En match utan slut

Läs mer

Employer Branding

Alla som söker jobb har rätt till återkoppling

Läs mer

Avsnitt 1: Vad är employer branding?

Employer branding handlar om hur ett företag uppfattas av nuvarande, tidigare och framtida anställda. I det första avsnittet går vi igenom kontext och bakgrund kopplade till ämnena arbetsgivarvarumärket och dagens talangmarknad.

Avsnitt 2: Strategi, taktik och förflyttning

Employer branding är en del av bolagets hela strategi. Om era strategiska mål är beroende av att det finns en viss typ av medarbetare, kultur eller erfarenhet, så är ert arbetsgivarvarumärke en viktig del i att uppnå dessa mål. I avsnitt två diskuterar vi employer branding som en del av bolagets hela strategi.

Avsnitt 3: Oddmodel of Employer Brand

Att kommunicera en bild externt som inte stämmer överens med den interna bilden kan vara skadligt för ett arbetsgivarvarumärke. Därför är det ofta en god idé att börja inifrån. I avsnitt tre tar vi en kik på ett verktyg som hjälper er att reda ut var och hur ni som företag ska börja ert företagskulturella arbete.

Avsnitt 4: Syfte och värderingar

Varför existerar ni som företag och vilka värderingar finns inom företaget? I avsnitt fyra fördjupar vi oss i Oddmodel, Employer Brand och den roadmap ni kan jobba utifrån för att skapa en stark företagskultur och ett attraktivt arbetsgivarvarumärke på dagens kandidatmarknad.

Avsnitt 5: Beteenden, aktiviteter och associationer

Vi har nu identifierat ert syfte och era värderingar – nu är det är dags att få dessa att leva i företaget! Vissa bolag är fantastiska på att få kullturen att leva, medan andra fastnar i det här stadiet. I avsnitt fem pratar vi om levandegörandet av en kultur och ger er tipsen på hur ni lyckas på bästa sätt i detta stadie.

Avsnitt 6: Kommunikation

Ibland är det en utmaning att förmedla hur det faktiskt är att jobba på ett företag. I många fall är det då kommunikationen som behöver förbättras. I det sjätte och sista avsnittet fördjupar vi oss i den sista delen av Oddmodel of Employer Brand – kommunikationen.

Fler guider

Foto på två personer som skrattar mot varandra. Orange icon i förgrunden.

Guide

Din guide till EVP

I den här guiden reder vi ut begreppet EVP och hur du gör för att få igång ditt företags EVP-resa.

Ladda ner guiden

Foto på Daniella Ravan. Orange icon i förgrunden.

Mall

Medarbetarsamtal

Dags för medarbetarsamtal? Den här mallen är till för dig som ska ge feedback och stöd till en medarbetare.

Ladda ner mallen

Foto på Martina Myrén och Ellinor Hellberg. Icon i förgrunden.

Guide

Rekryteringsguiden

Vill du rekrytera som ett proffs? Ta del av en komplett guide med tio steg till en lyckad rekryteringsprocess.

Ladda ner guiden