Employer Branding

Aktivera ditt employer brand med employee video testimonials!

07 NOVEMBER 2022

Det är ingen nyhet att kandidat-och rekryteringsmarknaden har genomgått en stor omställning de senaste åren. En ny generation på arbetsmarknaden, globala förändringar och nya digitala trender har påverkat förväntningarna på både arbetsgivare och arbetsplats. Att fysiskt interagera med sina medarbetare eller potentiella kandidater på daglig basis är inte längre en självklarhet – och samtidigt växer kandidaternas behov av att få en bättre förståelse och inblick i företaget innan de söker en tjänst.

Så hur lyckas du behålla en äkta och mänsklig kontakt för att skapa nästa generations kandidatupplevelse? Och hur förmedlar du ditt employer brand på ett trovärdigt sätt i en virtuell värld?  

Autenticitet fortsätter att trenda

Att nå ut med sitt arbetsgivarvarumärke och undvika att försvinna i den digitala massan kan vara en utmaning. Att förmedla den på ett trovärdigt sätt hos en målgrupp som är starkt informationssökande och värderingsdriven likaså. Autenticitet är trenden och den fortsätter att växa. Detsamma gäller för video marketing. Visste du till exempel att nästan 50 % av alla internetanvändare söker efter en video för att få information om en produkt eller tjänst innan de besöker själva butiken? (källa: ThinkWithGoogle). Vad säger att kandidater inte skulle agera på samma sätt när de söker jobb? 

 

 

Missa inte vårt EB Talks på temat employer brandingtrender

Är du nyfiken på att veta vilka fler trender som var heta under 2022 – och hur de kommer se ut 2023? Se inspelningen av vårt event och lyssna på när Charles Sinclair och Poyan Karimi diskuterar årets viktigaste trender! 

 

Förstärk ditt employer brand med video

Employee video testimonials, eller medarbetarvideos, är kortare videoklipp där medarbetare får svara på olika typer av relevanta frågor om företaget de jobbar på. Att aktivera sitt employer brand med video som verktyg, har blivit mer och mer aktuellt på rekryteringsmarknaden under de senaste åren och är ett effektivt sätt att skapa kontakt med potentiella kandidater i en digital värld. Förutom att det ger en transparent och ärlig inblick i ditt arbetsgivarvarumärke och företagskultur, bygger det även en intern stolthet inom företaget. Dessutom ökar trovärdigheten för dig som arbetsgivare när medarbetarna själva svarar på frågorna.  

”Ett företag anses 300 % mer trovärdigt när deras medarbetare kommunicerar och svarar på frågor i jämförelse med när det är företaget själv som är ’rösten’ utåt.”
— Charles Sinclair, Founding Partner & Head of Employer Branding på Oddwork.

Hur skapar man en inspirerande employee video testimonial?

Så vad utmärker egentligen en inspirerande employee video testimonial? Och vad bör dina anställda berätta för att lyfta fram det unika i just er företagskultur? Charles Sinclair, Head of Employer Branding och Co-founder av videoverktyget Life Inside, svarar på dina frågor.

Vad utmärker en effektfull employee video testimonial?

Allra bäst resultat får man faktiskt när den som spelar in sig själv och videosvarar bara är sig själv. Det kan låta lite corny men det är precis så. Människor vill interagera med andra människor och få en trovärdig bild om vad ett erbjudande faktiskt handlar om, oavsett om det är en ledig tjänst eller en av företagets produkter. Att i sitt videosvar bara vara sig själv och ha kul under tiden som man spelar in sitt videoklipp, skapar jättefina effekter.

Kan alla företag använda employee video testimonials i sin kommunikation?

Video som ett verktyg för kommunikation mellan människor, är en så kallad strukturell megatrend som man förutspår kommer fortsätta växa allt snabbare framåt. Video testimonials är därför något som absolut passar för både stora och små företag. Inte minst är det ett mycket kostnadseffektivt kommunikationssätt eftersom denna typ av video enkelt kan spelas in på en vanlig smartphone idag.

Genom employee video testimonials kan du enkelt humanisera och lyfta hela ditt företags varumärke och arbetsgivarvarumärke till en ny nivå, där både kunder och kandidater får en helt ny typ av personlig upplevelse. Din storlek eller bransch påverkar inte den möjligheten. Video är demokratiskt och tillgängligt för alla idag

Författare

Cassandra Andersson

Cassandra är copywriter på Oddwork och del av Team Communications. När hon inte skriver artiklar ansvarar Cassandra för våra jobbannonser och hennes #1 partytrick innefattar att skapa en stol av en champagnekork.

Relaterade insights

photo of speakers EBT 5

Employer Branding

Datadriven företagskultur i realtid – Employer Branding Talks 22 mars

Läs mer

Employer Branding

Forbes: The Value Of An Employer Branding Structure

Läs mer

Employer Branding

Quiet quitting – därför är det ute att visa framfötterna 

Läs mer

Prenumerera på insights