Oddwork 🧡 Borevision

BoRevision: Tillsammans kan vi välta berg

Under 2021 gjordes tio lyckade rekryteringar av juniora revisorer. I år planeras att anställa ytterligare tio nya kollegor. Hemligheten? Personlig återkoppling, transparent, rapp dialog och modet att krossa förutfattade meningar om revisorer. Låt oss ta det från början.

Uppdraget

Attrahera och rekrytera tio juniora revisorer

När ett ökat rekryteringsbehov uppstod för tre år sedan bestämde sig BoRevision, Sveriges ledande BRF-revisorer, att ta in extern hjälp.

– Vi är ett gammalt bolag med en lång och stolt tradition att sköta all rekrytering inhouse, säger Niclas Wärenfeldt, Partner & ansvarig för BoRevison Uppsala. I takt med att bolaget har vuxit har också insikten om att ta extern hjälp blivit allt självklarare.

Med grund i den stereotypiska bilden av revisorer med lite för stor kavaj, finkammat hår och portfölj ville BoRevision tillsammans med Oddwork krossa förutfattade meningar kring yrkesrollen. Förändra synen på hur en revisor ska vara och därmed få in yngre profiler i bolaget. Oddwork håller helt med Niclas i att ”tillsammans kan vi välta berg”!

 

Varför blev det oddwork?

– Om kemi uppstår, varför vända sig till någon annan? Det behöver inte vara svårare än så, säger Niclas Wärenfelt.

Trots andra leverantörer med i processen var det den goda relation mellan Niclas och Ellinor som avgjorde valet av extern rekryteringspartner. Likaså den liknande approachen att titta mindre på CV och mer på inställning. 

Niclas nämner fördelarna med att ta in extern hjälp när det gäller att hitta nya stjärnor till teamet:  

  • Kandidaten får ett mer professionellt intryck av företaget om rekryteringen sköts av experter.
  • Jobbsökande riskerar inte att falla mellan stolarna.
  • Man säkerställer att alla jobbsökande behandlas lika.

 

“Vi måste bli bättre i branschen på att inte läsa av en person enbart utifrån CV. Det handlar om karaktär, vilja och vad du är intresserad av. Är du intresserad av arbetsuppgifterna går det enkelt att lära sig. Inställning är A&O!”
— Niclas Wärenfeldt, Partner & ansvarig BoRevision Uppsala 

Vad vi gjorde

Tio juniora revisorer under 2021

Oddwork skulle attrahera och rekrytera 8 juniora revisorer under 2021.

Resultatet? Ellinor hittade så många bra kandidater att kunden inte kunde nöja sig vid åtta, utan anställde tio talanger.

Tycker du rekrytering är svårt? Ladda ner vår kostnadsfria rekryteringsguide med experternas tio steg till en lyckad anställning. 🧡

Ladda ner guiden

Efter ett kravprofilsmöte mellan kunden och Oddwork, skapade Oddworks Comms-team rekryteringsannons och kampanj i sociala medier för att leda rätt kandidater in i sökpipen. Detta, i kombination med  gediget search-arbete, regelbundna avstämningar med Niclas på Borevision och med ett tydligt mål i sikte landade Ellinor i ett imponerande resultat. 

Svartvitt foto på Ellinor Hellberg
”Det är superkul att jobba med ett bolag som vågar utmana sig själva, det passar oss på Oddwork som handen i handsken.”
— Ellinor Hellberg, Senior Talent Manager

Intresserad av en odd rekryteringspartner?

Boka en kaffe