Rekrytering & Talanginhyrning

Oddwork matchar talang med företagskultur. Vi tror på att hitta personligheter som stämmer överens med både era krav och er kultur – det är då magi uppstår. Rekrytering och talanginhyrning för oss innebär inte bara att fylla en tom plats vid bordet, utan lika mycket om att utveckla er organisation genom att injicera ny energi och kompetens. Vi är en utmanande partner som hjälper er att ta företaget mot nya destinationer. Våga drömma med oss.

“We believe in challenging expectations, empowering talents and organizations to be the best they can be”

 

Hur går det till?

Vid en Rekrytering tar Oddwork hand om hela processen för att hitta er nästa talang. Från första kravprofilsmöte, annonsering och optimering mot relevanta målgrupper i olika mediekanaler till headhunting, intervjuer, referenstagningar, personlighetstester och presentation av aktuella kandidater.

 

Signed – sealed – delivered

När vi tillsammans har hittat rätt slutkandidat skriver ni anställningsavtal direkt med kandidaten och vi ser sedan fram emot att höra om utvecklingen hos er. Naturligtvis utgår arvode från Oddwork endast vid lyckad rekrytering när ni väljer att anställa en av våra slutkandidater.

 

Talanginhyrning

Vid en Talanginhyrning tar Oddwork hand om hela rekryteringsprocessen och arbetsgivaransvaret under de första månaderna av er talangs anställning. Detta gör att ni i lugn och ro får möjlighet att se att kandidaten verkligen fungerar i just ert företag innan ni behöver fatta eget beslut om anställning. En Talanginhyrning läggs upp helt utifrån era behov. För talangen är det en fantastisk väg mot en fortsatt potentiell karriär hos er där man under den första tiden får fullt stöd från både er och Oddwork.

Kontakta oss för att träffas och se hur vi tillsammans kan hjälpa er att hitta era nästa talanger.

 

Rekryteringsresan: Steg för steg

Oddwork hjälper er att hitta rätt talanger till ert företag. Vi letar efter personlighet. Alltid. Som företag har ni möjlighet att rekrytera talanger genom Rekrytering eller Talanginhyrning. Innan vi hittar och presenterar spännande talanger för er går vi tillsammans igenom vilken typ av talang och profil ni söker till en viss tjänst. Vi tar sedan över hela rekryteringsprocessen. Via våra nationella kanaler och talangnätverk kommer vi så snart som möjligt att presentera aktuella kandidater som motsvarar vem ni söker. Ska kandidaten ha två års tidigare erfarenhet? Ska hon eller han ha jobbat inom samma bransch? Ska han eller hon ha en bakgrund som pilot? Vi tar hand om det och du kan läsa mer om hur det går till, steg-för-steg, här.

Steg 1

Äntligen: vi träffas!

Vi träffas på ett möte för att gemensamt se över era behov i företaget och komma fram till hur vi kan hjälpa er på bästa sätt. En kravprofil tas fram på talangen ni söker – vi vill veta så mycket som möjligt om er för att kunna hitta precis rätt personlighet till ert företag: Hur ni jobbar, vilka ni är, vad ni står för och vem ni saknar. Kolla in våra kundreferenser ovan för att få en uppfattning om hur vi jobbar. Vill du ringa upp någon av dem? Vi löser det!

Steg 2

Annons, Search & Kandidatmatchning

Utifrån den framtagna kravprofilen tar vi fram relevanta och intressanta talanger till er. För att hitta rätt talanger använder vi flera relevanta kanaler beroende på hur uppdraget ser ut: Oddworks talangnätverk över hela Sverige, sociala medier, våra nätverk på universitet och högskolor och även våra existerande Oddworktalanger som många gånger har bekanta i sina egna nätverk som är lika grymma som de själva. Visste du att vi gör mer än hälften av våra rekryteringar tillsammans med Oddworktalanger som vi redan har i vårt talangnätverk?

Steg 3

Intervjuer

De talanger som är mest lämpade för tjänsten kontaktas för telefonintervjuer och vidare på fysiska intervjuer hos Oddwork tillsammans med er ansvariga Talent Manager. Här får aktuella kandidater en tydlig beskrivning av ert företag, mer information om tjänsten och vad era förväntningar är.

Steg 4

Talangpresentation

Vi presenterar nu de mest intressanta och välmatchade talangerna för er i utförliga kandidatpresentationer. Vi bokar upp slutintervjuer hos er och ni väljer efter detta vem eller vilka ni vill gå vidare med och anställa.

Steg 5

Signed, sealed, delivered

Vid en rekrytering lämnas samtlig kontaktinformation om kandidaten över för att hon eller han ska kunna skriva anställningsavtal och bli direkt anställd hos er. Om ni har valt Talanginhyrning skriver Oddwork anställningsavtal med er valda slutkandidat där han eller hon som konsult är anställd av Oddwork men jobbar hos er under en överenskommen tidsperiod.

Steg 6

Löpande uppföljning

Er nya talang börjar hos er och vi gör löpande uppföljningar för att säkerställa att allting fungerar som det ska och att alla är 110 % nöjda. Vi ser naturligtvis fram emot möjligheten att få fortsätta jobba tillsammans och matcha rätt talang med rätt karriärmöjlighet hos er så snart behov uppstår igen!

Bild till artikeln

Ditt team på Oddwork

Som en färgsprakande pentagon består ditt team på Oddwork av fem hörn. Account Manager: er första kontakt med Oddwork och en naturlig kontaktyta genom hela vårt samarbete. Talant Manager: er dedikerade rekryterare som kommer intervjua potentiella talanger. Talent Relationship Manager: letar proaktivt i vårt talangnätverk efter passande profiler. Copywriter: producerar en annons och kampanj i sociala medier the Oddwork way (glöm för allt i världen trötta fraser som ”spindeln i nätet” – våra annonser är Odd). Digital Specialist: skruvar och optimerar er kampanj i sociala medier så att den når relevanta målgrupper. Alla jobbar mot ett gemensamt mål: att hitta er nästa talang!

Lär känna oss bättre