We believe in challenging expectations, empowering talents and organizations to be the best they can be

Oddwork matchar talang med företagskultur. Vi tror på att hitta personligheter som stämmer överens med både era krav och er kultur – det är då magi uppstår. Vi är en utmanande partner som hjälper er att ta företaget mot nya destinationer. Våga drömma med oss!

Bild till artikeln

Rekrytering

Rekrytering för oss innebär inte bara att fylla en tom plats vid bordet, utan lika mycket om att utveckla er organisation genom att injicera ny energi och kompetens. Vågar du drömma med oss?

 

Läs mer om Rekryteringprocessen

Rekryteringsresan: Steg för steg

Oddwork hjälper er att hitta rätt talanger till ert företag. Vi letar efter personlighet. Alltid. Som företag har ni möjlighet att rekrytera talanger genom Rekrytering eller Talanginhyrning. Innan vi hittar och presenterar spännande talanger för er går vi tillsammans igenom vilken typ av talang och profil ni söker till en viss tjänst. Vi tar sedan över hela rekryteringsprocessen. Via våra nationella kanaler och talangnätverk kommer vi så snart som möjligt att presentera aktuella kandidater som motsvarar vem ni söker. Ska kandidaten ha två års tidigare erfarenhet? Ska hon eller han ha jobbat inom samma bransch? Ska han eller hon ha en bakgrund som pilot? Vi tar hand om det och du kan läsa mer om hur det går till, steg-för-steg, här.

Steg 1

Äntligen: vi träffas!

Vi träffas på ett möte för att gemensamt se över era behov i företaget och komma fram till hur vi kan hjälpa er på bästa sätt. En kravprofil tas fram på talangen ni söker – vi vill veta så mycket som möjligt om er för att kunna hitta precis rätt personlighet till ert företag: Hur ni jobbar, vilka ni är, vad ni står för och vem ni saknar. Kolla in våra kundreferenser ovan för att få en uppfattning om hur vi jobbar. Vill du ringa upp någon av dem? Vi löser det!

Steg 2

Annons, Search & Kandidatmatchning

Utifrån den framtagna kravprofilen tar vi fram relevanta och intressanta talanger till er. För att hitta rätt talanger använder vi flera relevanta kanaler beroende på hur uppdraget ser ut: Oddworks talangnätverk över hela Sverige, sociala medier, våra nätverk på universitet och högskolor och även våra existerande Oddworktalanger som många gånger har bekanta i sina egna nätverk som är lika grymma som de själva. Visste du att vi gör mer än hälften av våra rekryteringar tillsammans med Oddworktalanger som vi redan har i vårt talangnätverk?

Steg 3

Intervjuer

De talanger som är mest lämpade för tjänsten kontaktas för telefonintervjuer och vidare på fysiska intervjuer hos Oddwork tillsammans med er ansvariga Talent Manager. Här får aktuella kandidater en tydlig beskrivning av ert företag, mer information om tjänsten och vad era förväntningar är.

Steg 4

Talangpresentation

Vi presenterar nu de mest intressanta och välmatchade talangerna för er i utförliga kandidatpresentationer. Vi bokar upp slutintervjuer hos er och ni väljer efter detta vem eller vilka ni vill gå vidare med och anställa.

Steg 5

Signed, sealed, delivered

Vid en rekrytering lämnas samtlig kontaktinformation om kandidaten över för att hon eller han ska kunna skriva anställningsavtal och bli direkt anställd hos er. Om ni har valt Talanginhyrning skriver Oddwork anställningsavtal med er valda slutkandidat där han eller hon som konsult är anställd av Oddwork men jobbar hos er under en överenskommen tidsperiod.

Steg 6

Löpande uppföljning

Er nya talang börjar hos er och vi gör löpande uppföljningar för att säkerställa att allting fungerar som det ska och att alla är 110 % nöjda. Vi ser naturligtvis fram emot möjligheten att få fortsätta jobba tillsammans och matcha rätt talang med rätt karriärmöjlighet hos er så snart behov uppstår igen!

Bild till artikeln

Talanginhyrning

Vid en Talanginhyrning tar Oddwork hand om hela rekryteringsprocessen och arbetsgivaransvaret under de första månaderna av er talangs anställning. Detta gör att ni i lugn och ro får möjlighet att se att kandidaten verkligen fungerar i just ert företag innan ni behöver fatta eget beslut om anställning.

Nästa steg, tack
Bild till artikeln

Onboarding

Studier har visat att över 80% av nyanställda tycker att det är mycket viktigt att arbetsgivaren bidrar till en bra och individanpassad introduktion. Resultatet? Personen trivs bättre, stannar längre och blir lönsam mycket snabbare. Därför erbjuder vi individanpassad Onboardinglösning.

Holy Moly, ta mig vidare
Bild till artikeln

Personlighetstester & Talangutveckling

Vi jobbar med marknadens främsta personlighetstester för att alltid kunna hjälpa våra talanger och partnerföretag att utvecklas. Dessa tester kan inkluderas i både Rekrytering och Talanginhyrning, men möjligheten finns också att personlighetsutveckla ert existerande team. Då ni får en tydlig bild över hur ert företag är uppbyggt av unika personligheter – och hur väl sammansatta ni är idag sett till olika roller. Majoriteten av våra partnerföretag använder Oddworks personlighetstester vid rekrytering, screening, coaching, karriärrådgivning och utvecklingssamtal.

Utforska här
Bild till artikeln

Social Media Rekrytering (SMR)

Social Media Rekrytering (SMR) skapar kraftigt ökade resultat/KPI i relation till både uppbyggnad av ert employer brand och inflöde av kandidater till era lediga tjänster. Detta med anledning av att ni kommer att nå tusentals (eller tiotusentals) personer inom era relevanta målgrupper i varje publicerad rekryteringskampanj.

Läs mer om SMR
Bild till artikeln

Ditt team på Oddwork

Som en färgsprakande pentagon består ditt team på Oddwork av fem hörn. Account Manager: er första kontakt med Oddwork och en naturlig kontaktyta genom hela vårt samarbete. Talant Manager: er dedikerade rekryterare som kommer intervjua potentiella talanger. Talent Relationship Manager: letar proaktivt i vårt talangnätverk efter passande profiler. Copywriter: producerar en annons och kampanj i sociala medier the Oddwork way (glöm för allt i världen trötta fraser som ”spindeln i nätet” – våra annonser är Odd). Digital Specialist: skruvar och optimerar er kampanj i sociala medier så att den når relevanta målgrupper. Alla jobbar mot ett gemensamt mål: att hitta er nästa talang!

Lär känna oss bättre

odd Testimonials

"Vi är mycket medvetna om att profilerna vi har efterfrågat till Uber är svåra att hitta! Oddwork har dock verkligen presterat här och vi är väldigt glada över de senaste rekryteringar vi har genomfört tillsammans. Vi ser fram emot fler i kommande samarbeten mellan Uber och Oddwork!"

William Nordqvist, Operations Manager Uber Sweden AB

"Det är fantastiskt att jobba med Oddwork! De har precis förstått F&B:s kultur och behov. Gång på gång levererar Oddwork hög kvalitet, hög servicegrad och stort engagemang."

Eva Carlheim Sahlin, HR Chef Forsman & Bodenfors AB

"Vi är inte som andra och det är inte Oddwork heller. Tycker vi har funnit en bra matchning på samarbetspartner som har värderingar som vi kan stå för samt att Oddwork förstår och uppskattar vår kultur på Bertling. Ser fram emot ett långt samarbete där vi lär känna varandra än bättre för att hitta rätt talanger som bygger vårt företag framåt och uppåt."

Malin Andersson, Director Customer Service

"Vi fick snabb hjälp med en brådskande rekrytering från Oddwork. Väldigt proffsigt bemötande, tydlig kommunikation, och en genomtänkt samt väl utförd rekryteringsprocess. Framförallt fick vi presenterat en toppenkandidat som precis mötte de önskemål vi hade."

Anton Brink, Supply Chain Manager Vitamin Well AB

”Effektivt och kvalitativt samarbete med ett utfall som jag är mycket nöjd med. Jag känner mig trygg i att anlita Oddwork igen.”

Jonna Hansson VD / MD Spisa Smaker

"Oddwork har vid flera tillfällen levererat härliga och kompetenta medarbetare till vårt team på SpeedLedger. Oddwork har genom engagemang och intresse skaffat sig en mycket god bild av vår företagskultur och de profiler vi sökt. Samtliga rekryteringar har dessutom kunnat genomföras på kort tid, vilket varit mycket uppskattat från vårt håll. Hög energinivå och stort engagemang gör att det alltid är lika kul att samarbeta med Oddwork."

Siri Engström, Customer Success Manager

"Oddwork kom in som en frisk fläkt i vår verksamhet och levererade två kanonbra kandidater med snabbhet och kvalitet!"

Per Bengtsson, Bolånechef ICA Banken AB

"Jag tycker att Oddwork på ett seriöst och intresserat sätt lyssnat på mitt behov och därefter på ett proffsigt sätt tagit fram ett antal kandidater. En av dessa fick anställning och mitt förtroende för ert arbete gör att jag kommer kontakta er igen om det uppstår behov av att anställa!"

Johan Westblad, Försäljningschef DSV Road AB

"Jag uppskattade framförallt det seriösa förarbetet där Oddwork ville få en ärlig bild av vår verksamhet. Kvalitén på kandidaterna var mycket hög och precis vad vi efterfrågade. Det medförde dock att det var svårt att välja mellan de olika! Jag är mycket nöjd med allt från inledning till uppföljning. De är helt enkelt inte som alla andra!"

Peter Mönhage, Country Manager AB Blåkläder

”Samarbetet med Oddwork har fungerat mycket bra. De har varit snabba, lyhörda och proffsiga när det gäller att förstå Stratsys företagskultur, behov och vilka kandidater vi söker. Därefter har de levererat mängder av kvalificerade toppkandidater för många olika tjänster som lett till anställning hos oss.”

Johan Kusoffsky, Business Area Manager Stratsys AB

"Oddwork tog sig an en ganska svår (och viktig) rekrytering för oss och lyckades
på ett bra sätt leda hela rekryteringsprocessen in i mål. Samarbetet har kännetecknats av regelbunden återkoppling och stor lyhördhet, vilket jag tror var avgörande. Jag skulle absolut rekommendera Oddwork!"

Abed Al Saffar, VD Ur & Penn AB

"Det har varit ett gott samarbete och Oddwork har varit lyhörda för våra behov. Jag är nöjd med både engagemang och resultat!"

Ulrika Urberg, Sales Manager AJ Produkter AB

"Samarbetet mellan Oddwork och Berendsen har fungerat mycket bra och Oddwork har lyckats ta fram passande kandidater även för våra lite mer udda projekt!"

Tobias Lust, Driftchef Berendsen Textil Service AB

"Jag tycker att samarbetet med Oddwork har fungerat utmärkt! Vi uppskattar verkligen att en toppenkandidat har kunnat hittas på så kort tid (under en vecka) som passar väldigt bra för tjänsten. Er återkoppling och uppföljning har också varit super!"

Anna Grönstad Karlsson, Commercial Manager Sweden CMA CGM AB

"Den energi vi möttes av när vi träffade Oddworks representanter första gången kändes inspirerande, ungt och fräscht vilket blev en tungt vägande faktor i valet av samarbetspartner. Talangavdelning som sedan tog över visade på noggrannhet, stort engagemang och en rättframhet i kommunikationen som underlättade det slutliga valet bland de kompetenta kandidater som presenterades.
Vi kan varmt rekommendera Oddwork till andra!"

Mikael Merkert, Controller Forbo Siegling Svenska AB

"Snabb och proffsig hjälp. Kandidater av hög kvalitet. Tack för hjälpen!"

Therése Engström, Culture Manager Let's Deal AB

"Vi anlitar Oddwork eftersom de är drivna och entreprenöriella samtidigt som de har ett starkt kundfokus! Förutom att de levererar rekryteringstjänster proffsigt och precist blir mervärdet att de utvecklar vår organisation."

John Cederquist, Regionchef Ung Företagsamhet

"Det har varit en sant nöje att få använda Oddwork och vi är väldigt nöjda med vår rekrytering. Oddwork har visat sig vara ett rekryteringsföretag som vänder sig helt efter våra önskemål och införlivar både förväntningar och budget. Det känns ungt, trendriktigt och proffsigt och alla "Oddworkare" är alltid genuint intresserade av om oss som kund och vår nöjdhet. Vi ser fram emot nästa möjlighet att få anlita Oddwork igen!"

Victor Apelgren, General Manager Hard Rock Cafe

"Kandidaterna vi rekryterade via Oddwork känns väldigt bra så i er urvalsprocess har ni verkligen lyckats! Mycket trevligt bemötande och snabb service. Rak och ärlig kommunikation. Sammanfattningsvis – mycket bra och positivt samarbete!"

Elisabeth Bargel, Utbildningschef IHM Business School AB

"Oddwork har löst rekryteringen till Mio kanon. Man kände verkligen att ni fick rätt uppfattning om oss och ni hittade en kanontjej!"

Rebecca Walldén, Butikschef Mio Bäckebol

"Rekryteringsprocessen kändes väldigt gedigen och som kund fick jag snabb återkoppling på ansökningar, kandidater och de personlighetstester som genomfördes. Rekryteringen höll tidplan och vi fick in en mycket duktig säljare som nu arbetar i bolaget. Vi kommer definitivt att kontakta Oddwork i kommande säljrekryteringar och kan rekommendera dem till företag som vill se en snabb, effektiv och bra rekrytering.”

Niklas Petersson, Försäljningschef Ehrenborg & Co AB

"Att arbeta med Oddwork har varit otroligt smidigt. Efter vårt möte kände jag att de förstod vårt behov och att de med sin egen twist skulle få fram bra kandidater. Jag har varit mycket nöjd med deras återkoppling samt att de har presterat så snabbt och precist."

Jesper Kempenaar, Key Account Manager Bafab AB

"Vi har fått en väldigt positiv bild av Oddwork som alltid är snabba, effektiva och raka i sin leverans av toppkandidater!"

Richard Victorin, Regional Sales Manager Kahls Kaffe AB

"Oddwork är snabba, personliga och i många fall okonventionella i sitt sätt att finna rätt kompetens. Oberoende uppdragens natur och komplexitet har de lyckats leverera relevanta kandidater och överträffat våra förväntningar."

Max Rasper, Sales Manager Infotiv AB

"Samarbetet med Oddwork har varit väldigt bra! De har verkligen lyckats förstå vad Mediaplanet behöver för typ av profiler och kunnat leverera gång på gång. Kommunikationen sköts proffsigt och avslappnat. Jag skulle varmt rekommendera dem."

Richard Waller, Försäljningschef Mediaplanet Sverige AB 

"Oddwork har på ett imponerande sätt levererat riktigt bra kandidater utifrån vår kravprofil. Annonsen de skrev var mycket välformulerad, och de har under processens gång varit mycket framåt och professionella i sitt agerande. Jag är högst imponerad av bolaget och hur väl de matchade mina krav med de kandidater de presenterade. Vi kommer absolut att använda Oddwork igen framöver!"

Orcinda Boveda Bolin, HR Manager Kollmorgen Automation AB

”Dockyard Hotel har under en lång tid försökt rekrytera en ekonomiansvarig till verksamheten både via rekryteringsföretag, kontakter och annonser utan att lyckas. Vi fick efter en tid kontakt med Oddwork som kunde hjälpa oss. De plockade fram en rad olika bra kandidater som matchade vad vi sökte. Samarbetet har fungerat bra och Oddwork har varit mycket lyhörda för våra önskemål. Vi kommer att använda oss av Oddwork vid framtida rekryteringar på ledande befattning.”

Magnus Flygare, VD Dockyard Hotel AB

"Tack vare ett brinnande engagemang och intresse från personalen på Oddwork kunde vi snabbt få fram flera vassa kandidater för vår tjänst som butikschef i Göteborg. Från start till mål tog det mindre än en månad!"

Patrik Sandgren, VD Iphonereparation AB

"Jag upplever kontaktpersonerna på Oddworks som mycket lyhörda och duktiga. De har agerat professionellt och i hög takt genom hela processen. Vårt bolag har genomfört en rekrytering och är mycket nöjda med vår nya medarbetare och genomför just nu en andra rekrytering på kort tid. De två personerna som vi via Oddwork har sökt har helt olika profiler men det upplever vi som kund endast har sporrat Oddwork att lösa frågorna för oss. Jag kan varmt rekommendera bolaget till andra aktörer som söker personal."

Christian Eriksson, VD BobbyHouston AB 

"Jag tycker att vårt samarbete har varit strålande. Jag har prövat många andra firmor som varit mindre bra och ingen har lyckats leverera bra kandidater till oss. Tvärtom har det stundtals varit katastrof och min syn på branschen var bitter. Tills jag träffade Oddwork. De är lyhörda, snabba och kompetenta. Men deras största tillgång ligger i att alla är riktigt trevliga och bra människor. Utan tvekan sitter stora delar av Oddworks framgångspotential i företagets personligheter."

Christoffer Ekström, Säljchef FOVEA AB

"Oddwork är för mig idag en självklar rekryteringspartner. Det är ett ungt och hungrigt gäng som har skaffat sig en god förståelse över vilken typ av kandidat vi söker och ligger alltid steget före."

Henrik Lidenhed, Försäljningschef ADINQ AB

"Vi samarbetar med Oddwork i samband med rekryteringar av framförallt fältsäljare. De har på en kontinuerlig basis levererat kvalitativa kandidater varav många erbjudits anställning hos oss. Oddwork har visat att de förstår våra behov och därmed varit väldigt duktiga på att identifiera och hitta de profiler som passar bäst in i vår verksamhet. I tillägg till detta är de väldigt engagerade och hela processen håller hög kvalitet. Vi är mycket nöjda med samarbetet!"

Martin Giers, VD Cresco Sportspartner AB

"Oddwork arbetar snabbt och effektivt med rekryteringsprocessen och har en mycket god förmåga att tolka och uppfylla de specifika krav som vi har haft på våra kandidater."

Kenneth Uddh, Senior Controller Car-O-Liner Group AB

"Miss Mary of Sweden AB har anställt två personer med Oddworks proffsiga hjälp. Det har varit ett sant nöje att jobba tillsammans med de glada kontaktpersonerna vi haft och de har lett och drivit båda rekryteringarna med bravur. De personer jag sedan har fått träffa har alla passat in på den profil vi sökt. Nästa gång vi rekryterar kommer vi att jobba med Oddwork igen!"

Elisabet Sandström, VD Miss Mary of Sweden AB

"Oddwork har verkligen levererat från start och vi är mycket nöjda med vårt samarbete. Vi kommer att fortsätta med Oddwork även i framtiden därför att de hittar rätt kandidater och håller hög service, men framförallt eftersom de levererar bättre än någon annan rekryteringsbyrå vi jobbat med. Stort tack Oddwork!"

Fredrik Gunnarsson, CFO Brightvision AB

"Jag har bara gott att säga om Oddwork. Effektiva, professionella och duktiga på att hitta talanger!"

Christian Lindholm, IT Manager Crossroads Loyalty Solutions AB

”Vi upplevde samarbetet med Oddwork smidigt och bra, väldigt professionella. De lyssnade till våra behov och levererade bra kandidater därefter.”

David Malmgren, VD

”Oddwork tolkade vårt behov och levererade över förväntan genom hela processen. Både organisationen och kandidaten fick det vi sökte utan omsvep eller överraskningar. Drömrekrytering!”

Harald Börsholm, VD

”Efter möte med ett flertal rekryteringsfirmor föll valet tveklöst på Oddwork, då de visade sig från sin bästa sida, hade en överlägsen rekryteringsplan samt härligt engagemang- något de höll fast vid genom hela processen. Slutresultatet blev som väntat riktigt bra och vi har fått en ny kollega som kompletterar vårt gäng! Tack Oddwork, hörs snart igen!”

Camilo Adrian, Ägare

”Teamet var alltigenom professionellt, effektivt & gav oss feedback genom hela processen. Oddwork levererade hög kvalitet från första dagen och de var fantastiskt trevliga!”

Jan-Gustaf Roempke, VD

”Samarbetet med Oddwork har fungerat väldigt bra! Väldigt proffsigt bemötande, samt kontinuerlig feedback genom hela processen. De var mycket noggranna med att förstå vår företagskultur och att hitta talanger snabbt. Stort tack Oddwork!”

Ola Landqvist, VD

“Oddwork sticker ut ur mängden av rekryteringsbolag framförallt för att man är genuina i alla led, det är många som pratar om att man har personal som trivs på jobbet och att man som arbetsgivare har byggt en affärsdriven, tillåtande och personlig företagskultur – detta är något som de verkligen har lyckats med på Oddwork. Jag har känt skillnaden i alla kontakter med säljare, rekryterare och när jag varit på besök på deras fantastiskt härliga kontor. Oddwork har varit lyhörda & följsamma utan att tumma på sin expertis när jag har behövt råd. De har levererat ett batteri av ytterst kompetenta kandidater utifrån min kravspec och inte utifrån vad de hade i sin dator, grymt kompetent rekryterare.”

Jens Nankler, Regionschef Göteborg

odd numbers

1

ANTAL NYA TALANGER SOM I SNITT BLIR EN DEL AV ODDWORKS TALANGNÄTVERK VARJE MÅNAD.

1

ANTAL AKTIVA KANDIDATER I ODDWORKS TALANGNÄTVERK JUST NU.

1

AV ODDWORKS REKRYTER OCH MEDARBETARE REKOMMENDERAR OSS STARKT VIDARE.

1

AV ODDWORKS REKRYTER ÄR TJEJER. 44 % ÄR KILLAR.

1

ÄR VÅR TILLVÄXT UNDER PERIODEN 2012 - 2017.

Vi är specialiserade på att hitta talanger inom...

Försäljning

När vi letar säljare letar vi efter säljtalanger med glöden i ögat, med ett fantastiskt driv som älskar känslan av att göra bra affärer med nöjda kunder. Tidigare säljerfarenhet och goda vitsord från föregående arbetsgivare är viktigt för oss, men viktigast är alltid att hitta rätt personlighet som brinner för att driva just er försäljning. En säljare ska alltid vara en tillgång för företaget, och det är utifrån den tanken vi letar säljtalanger till våra partnerföretag. Account Managers till Försäljningschefer, vi hittar era nästa säljtalanger.

och...

Ekonomi & Kundtjänst

Oddwork startade utifrån Handelshögskolan i Göteborg så självklart hjälper vi våra partnerföretag att dagligen hitta rätt talanger inom ekonomi och kundtjänst. Vi rekryterar löpande till tjänster som kundtjänstmedarbetare, ekonomiassistenter, controllers, back office, lönehandläggare m.m. Våra talanger är allt ifrån nyexaminerade studenter till personer med lång erfarenhet inom sitt respektive område.

och...

Övrigt

Övrigt? Javisst! Sedan vår start har vi löpande utvecklat våra möjligheter att rekrytera många olika typer av drivna talanger baserat på att våra partners har givit oss nya möjligheter. Vi är specialiserade på de områden du precis har läst om men vi är alltid intresserade av att ge oss in på nya äventyr för att hitta nya talanger i “unknown territory” eller kanske till och med “deep space”. Kontakta oss så diskuterar vi hur vi på bästa sätt kan hjälpa er att hitta era nya talanger med nya spännande bakgrunder och drivkrafter.