Rekrytering som matchar rätt talang med rätt företagskultur

Vid en rekrytering tar vi hand om hela processen – från första kravprofilsmöte, annonsering och optimering mot relevanta målgrupper i olika mediekanaler till headhunting, intervjuer, referenstagningar, personlighetstester och presentation av aktuella kandidater. Rekrytering för oss innebär inte bara att fylla en tom plats i ert företag, utan även om att utveckla er organisation genom att injicera ny energi och kompetens. Det är när personlighet stämmer överens med både era krav och er kultur som magi uppstår.

Läs mer om rekryteringsprocessen

 

Våra tjänster

Från kravprofil till onboarding av ny kollega

Rekrytering

Låt oss hitta din nästa drömkollega! Vi stöttar våra rekryteringspartner hela vägen från kravprofil och selektering till kontakt med kandidater och onboarding av nya kollegor. Tillsammans ser vi till att alla som har kontakt med ditt företag och ditt arbetsgivarvarumärke får en varm känsla i magen – oavsett om de får jobbet eller inte.

Kontakta oss om rekrytering
Bild till artikeln

Hyr in rätt medarbetare

Talanginhyrning & bemanning

Vid en talanginhyrning tar vi hand om hela rekryteringsprocessen och arbetsgivaransvaret under de första månaderna av er nya talangs anställning. Detta gör att du i lugn och ro får möjlighet att se hur kandidaten passar in hos er, innan du fattar beslut om anställning.

Kontakta oss om talanginhyrning

Den bästa starten för nya medarbetare

Onboarding

Studier har visat att över 80% av nyanställda tycker att det är mycket viktigt att arbetsgivaren bidrar till en bra och individanpassad introduktion. Resultatet? Personen trivs bättre, stannar längre och blir lönsam mycket snabbare. Därför erbjuder vi individanpassade Onboardinglösningar.

Kontakta oss gällande onboarding
Bild till artikeln

En möjlighet till individanpassning

Personlighetstester & talangutveckling

Vi jobbar med marknadens främsta personlighetstester för att alltid kunna hjälpa våra talanger och partnerföretag att utvecklas. Dessa tester kan inkluderas i både Rekrytering och Talanginhyrning, men möjligheten finns också att personlighetsutveckla ert existerande team. Då ni får en tydlig bild över hur ert företag är uppbyggt av unika personligheter – och hur väl sammansatta ni är idag sett till olika roller. Majoriteten av våra partnerföretag använder Oddworks personlighetstester vid rekrytering, screening, coaching, karriärrådgivning och utvecklingssamtal.

Utforska här

Öka spridningen av din jobbannons

Social media rekrytering

Social Media Rekrytering skapar kraftigt ökade resultat/KPI i relation till både uppbyggnad av ert employer brand och inflöde av kandidater till era lediga tjänster. På sociala medier når ditt företag relevanta personer från tydligt utformade målgrupper.

 


Läs mer om SMR

Steg för steg

Rekryteringsresan →

Oddwork hjälper er att hitta rätt talanger till ert företag. Vi letar efter personlighet. Alltid. Som företag har ni möjlighet att rekrytera talanger genom Rekrytering eller Talanginhyrning. Innan vi hittar och presenterar spännande talanger för er går vi tillsammans igenom vilken typ av talang och profil ni söker till en viss tjänst. Vi tar sedan över hela rekryteringsprocessen. Via våra nationella kanaler och talangnätverk kommer vi så snart som möjligt att presentera aktuella kandidater som motsvarar vem ni söker. Ska kandidaten ha två års tidigare erfarenhet? Ska hon eller han ha jobbat inom samma bransch? Vi tar hand om det och du kan läsa mer om hur det går till, steg-för-steg, här.

Steg 1

Äntligen: vi träffas!

Vi träffas på ett möte för att gemensamt se över era behov i företaget och komma fram till hur vi kan hjälpa er på bästa sätt. En kravprofil tas fram på talangen ni söker – vi vill veta så mycket som möjligt om er för att kunna hitta precis rätt personlighet till ert företag: Hur ni jobbar, vilka ni är, vad ni står för och vem ni saknarn i er organisation. Se gärna våra kundreferenser för att få en uppfattning om hur vi jobbar. Vill du ringa upp någon av dem? Vi löser det.

Steg 2

Annons, Search & Kandidatmatchning

Utifrån den framtagna kravprofilen tar vi fram relevanta och intressanta talanger till er. För att hitta rätt talanger använder vi flera relevanta kanaler beroende på hur uppdraget ser ut: Oddworks talangnätverk över hela Sverige, sociala medier, våra nätverk och även våra existerande Oddworktalanger som många gånger har bekanta i sina egna nätverk som är lika framåtlutade som de själva. Vi genomför mer än hälften av våra rekryteringar tillsammans med Oddworktalanger som vi redan har i vårt talangnätverk.

Steg 3

Intervjuer

De talanger som är mest lämpade för tjänsten kontaktas för telefonintervjuer och vidare på djupintervjuer hos Oddwork tillsammans med er ansvariga Talent Manager. Här får aktuella kandidater en tydlig beskrivning av ert företag, mer information om tjänsten och vad era förväntningar är.

Steg 4

Talangpresentation

Vi presenterar nu de mest intressanta och välmatchade talangerna för er i utförliga kandidatpresentationer. Vi bokar upp slutintervjuer hos er och ni väljer efter detta vem eller vilka ni vill gå vidare med och anställa.

Steg 5

Ni väljer er nästa medarbetare.

Vid en rekrytering lämnas samtlig kontaktinformation om kandidaten över för att hon eller han ska kunna skriva anställningsavtal och bli direkt anställd hos er. Om ni har valt Talanginhyrning skriver Oddwork anställningsavtal med er valda slutkandidat där han eller hon som konsult är anställd av Oddwork men jobbar hos er under en överenskommen tidsperiod.

Steg 6

Löpande uppföljning

Er nya talang börjar hos er och vi gör löpande uppföljningar för att säkerställa att allting fungerar som det ska och att alla är 100 % nöjda. Vi ser naturligtvis fram emot möjligheten att få fortsätta jobba tillsammans och matcha rätt talang med rätt karriärmöjlighet hos er så snart behov uppstår igen.

odd Teamet

"Kravprofilen är en oerhört viktig del av rekryteringsprocessen. En bra kravprofil gör att rekryteringen går snabbare och smidigare."

Ellinor Hellberg, Talent Manager

"Alla som söker ett jobb har rätt till återkoppling. På så sätt stärker vi ditt arbetsgivarvarumärke och lämnar alla kandidater med en varm känsla i magen."

Niklas Busck, Content Marketing and Sales Consultant

"Som rekryterare vill jag matcha ihop rätt person med rätt tjänst, inte välja den som säljer in sig själv bäst. Det är min uppgift att bryta ner barriärerna och lära känna personen så pass mycket att jag kan avgöra det."

Johanna Ek, Talent Manager

"Det är viktigt att ha en genomtänkt process och att ta hänsyn till alla intressenter som kommer i kontakt med dig som arbetsgivare så att ditt arbetsgivarvarumärke stärks."

Poyan Karimi, Head of Talent Management och VD

"Det är viktigt att visa upp arbetsklimat, företagskultur och kollegor – jag brukar säga att man måste göra insättningar för att kunna göra uttag."

Jesper Steenberg, Talent Manager

"Jobbannonsen är tjänstens skyltfönster och ska företagskulturen på ett autentiskt sätt, sätta rätt förväntningar och stämma överens med företagets personlighet."

Karin Hanberger, Copywriter

"En bra mix mellan passivt och aktivt sökande är nyckeln till framgång! Hur du ska använda kanalerna beror helt på din budget, vad du söker och vad du har för resurser internt."

Mondésir Mondélus, Digital Specialist

"Redan i din annons vill du på ett attraktivt sätt förmedla företagskulturen, rollen som sådan och teamet kandidaten kommer jobba i."

Annika Derner, Creative Director

Kontakta oss

Våra rekryteringspartners finns över hela Sverige. Kontakta oss så diskuterar vi hur vi kan hjälpa ditt företag att rekrytera och hitta sina nästa talanger.

Kontakta Oddwork
Stäng
Tack för att du kontaktat oss! Låt oss landa i dessa tankar så återkommer vi till dig snart.
Ha en Odd dag så länge!
Stäng