Bild till artikeln

Vad ni kan vänta er genom SMR i samarbete med Oddwork

Resultat med Social Media Rekrytering

Social Media Rekrytering skapar kraftigt ökade resultat/KPI i relation till både uppbyggnad av ert employer brand och inflöde av kandidater till era lediga tjänster. Detta med anledning av att ni kommer att nå tusentals (eller tiotusentals) personer inom era relevanta målgrupper i varje publicerad rekryteringskampanj. SMR i samarbete med Oddwork genererar, i snitt, följande resultat*:

1. Dubbelt så många (+100 %) kandidater som klickar sig in till era jobbannonser

2. Intresserade kandidater stannar 40 % längre på era jobbannonser, till följd av större intresse för tjänsten genom den professionella och strukturerade målgruppsoptimering som ligger bakom rekryteringskampanjen

3. Fler sökande talanger till era tjänster, beroende på vilken tjänst ni rekryterar till

4. Starkare employer brand och varumärke genom att tusentals eller tiotusentals personer inom era relevanta målgrupper nås av ert varumärke i varje publicerad kampanj

Läs mer nedan för att ta reda på hur SMR går till, steg för steg.

  • *Statistik framtagen utifrån samtliga tjänster Oddwork har rekryterat till eller aktiverat sociala medierekryteringskampanjer på under 2018

Nå era talanger genom den senaste tekniken i sociala medier

Om Social Media Rekrytering

Vi lever i en talangmarknad där användning av sociala medier som verktyg för informationsinhämtning om potentiella arbetsgivare aldrig har varit större. 83 % av den svenska befolkningen är aktiva i sociala medier idag (IIS, Svenskarna och Internet 2018).  76 % av svenska internetanvändare är idag aktiva på Facebook. 60 % på Instagram. 63 % är dagligen inne på sina sociala medier. För att nå talangerna vi söker till era lediga tjänster räcker det inte längre att bara annonsera på jobbsajter eller karriärsidor där vi primärt endast når aktivt jobbsökande kandidater. För att nå ut till dem som också är passivt sökande och som sannolikt redan befinner sig på en arbetsplats idag måste vi kommunicera via de sociala medierna för att ta karriärmöjligheterna direkt till dem.

Genom Social Media Rekrytering hjälper Oddworks copywriters och digitala specialistteam er att nå både aktivt och passivt sökande talanger inom rätt målgrupper genom den senaste tekniken i sociala medier. Samtidigt som ni bygger ert varumärke och employer brand ännu starkare. Oddwork hanterar SMR på nationell och global nivå för varumärken som Volvo Group, KPMG, Forsman & Bodenfors, IHM Business School, ALTEN och Poppels Bryggeri.

Såhär effektivt är det...Steg 1/5

Ni ska rekrytera er nästa talang!

I samband med att ni ska rekrytera er nästa talang kontaktar ni Oddwork för att aktivera Social Media Rekrytering. Om vi har ett gemensamt RAM-avtal har ni en egen beställningsplattform där ni enkelt lägger er beställning på ca 60 sekunder. Vi ber om information om tjänsten i fråga och förbereder ert copywriter- och digitala specialistteam på Oddwork som ansvarar för att ta fram, målgruppsoptimera och publicera er rekryteringskampanj i era sociala medier (Facebook, Instagram och/eller LinkedIn). I nästa steg kommer copywriters att skapa er kampanj. Klicka vidare för att komma dit genom knappen till höger.

Steg 2/5

Copywriters skapar er rekryteringskampanj

Oddworks copywriters är experter på att levandegöra både tjänst och bolag i samband med rekryteringskampanj. Så blir det när man årligen får möjlighet att skriva hundratals jobbannonser och sociala medierekryteringskampanjer. Ert copywriterteam på Oddwork skapar er rekryteringskampanj (text + bild/video) utifrån ert varumärke och företagskultur, tjänsten ifråga och såklart – best practice. När rekryteringskampanjen är redo skickas den till er för godkännande. I nästa steg kliver era digitala specialister på Oddwork in. Klicka dig vidare dit.

Steg 3/5

Digitala specialister optimerar er rekryteringskampanj

De sociala medierna ger oss möjlighet att på ett djupgående sätt kommunicera er rekryteringskampanj mot specifikt identifierade och relevanta kandidatmålgrupper för tjänsten ifråga. Detta är våra digitala specialisters expertis. Utifrån tjänsten ni ska rekrytera till kommer de att identifiera skräddarsydda kandidatmålgrupper för er specifika rekryteringskampanj och tjänst. De förbereder också Oddworks intelligenta AI-algoritmer som kommer att aktiveras på er rekryteringskampanj i samband med publicering – vilket är nästa steg. Klicka vidare för att komma dit.

Steg 4/5

Publicering! Kandidater söker er tjänst

Er rekryteringskampanj är godkänd och era målgrupper redo. Er rekryteringskampanj publiceras nu i era sociala medier och kommuniceras ut mot era relevanta målgrupper via Facebook, Instagram och/eller LinkedIn. Relevanta kandidater tar del av både ert varumärke och rekryteringskampanj direkt i sina nyhetsflöden från Facebooks nyhetsflöde till Instagram Stories – där de enkelt klickar sig in till jobbannonsen och söker tjänsten hos er. I samband med publicering aktiverar Oddwork också intelligenta AI-algoritmer på er rekryteringskampanj som garanterar bästa möjliga resultat, dygnet runt, under kampanjens publiceringstid.

Steg 5/5

Resultatrapportering

Allt som sker i er rekryteringskampanj följs och mäts löpande av ert team på Oddwork för att garantera bästa möjliga resultat. När rekryteringskampanjen har nått sin mållinje får ni en Performance Report levererad till er där vi tydligt och pedagogiskt visar vilka resultat som har skapats genom rekryteringskampanjen: allt ifrån hur många som har nåtts inom relevanta målgrupper till antalet länkklick in till er jobbannons. Naturligtvis finns vi alltid här om ni har några som helst ytterligare frågor.

Er möjlighet att lyfta era rekryteringskampanjer till nästa nivå

Tillval: Creative Upgrade

I samband med Social Media Rekrytering har Oddworks Art Directors möjlighet att lyfta det varumärkesmaterial (bild/video) ni vill använda i er rekryteringskampanj till nästa nivå – för att höja er kampanj och varumärke ytterligare, samt säkerställa bästa möjliga resultat och varumärkesupplevelse från era målgrupper.

Genom tillval av Creative Upgrade kommer Art Director bland annat uppgradera ert bild- och/eller videomaterial i linje med ert varumärke enligt följande:

  • 1. Redigering och uppgradering av bildmaterial ex. ljus- och färgsättning, kontraster, skärpa, filter etc. i linje med varumärke
  • 2. Skräddarsydda mått- och visuella anpassningar av ert bild-/videomaterial för alla sociala medieformat som kampanjen kommer att publiceras i (ex. Facebook Nyhetsflöde, Instagram Stories, Instagram Nyhetsflöde, LinkedIn Nyhetsflöde etc.)
  • 3. Möjlighet att utveckla bildmaterial till rörligt videomaterial för att ytterligare levandegöra ert varumärke och rekryteringskampanj i samtliga kanaler
  • 4. Övriga kreativa möjligheter som identifieras för att lyfta er kampanj ytterligare.

Bygg ett starkare employer brand och nå rätt talanger i sociala medier

Kontakta oss om SMR

Oddwork hjälper företag över hela Sverige att bygga starkare employer brands och attrahera fler talanger till sina lediga tjänster genom Social Media Rekrytering. Ta kontakt så berättar vi vad vi kan göra tillsammans för just er.

Jag vill ta kontakt

Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort för att berätta mer om Social Media Rekrytering

Stäng
Tack för att du kontaktat oss! Låt oss landa i dessa tankar så återkommer vi till dig snart.
Ha en Odd dag så länge!
Stäng