Bild till artikeln

Vad ni kan vänta er genom Employer Branding Video i samarbete med Oddwork

Resultat med Employer Branding Video

Genom att levandegöra er företagskultur, employer brand och varumärke genom skapande av Employer Branding Video kan ni vänta er flera positiva effekter och resultat. Vi presenterar ett urval enligt nedan:

1. Fler sökande talanger till era lediga tjänster.
Video hjälper 90 % av kandidater att fatta ett ansökningsbeslut (Social Media Today)

2. Rätt talanger till ert företag.
Genom Employer Branding Video levandegör ni er företagskultur och employer brand på bästa sätt – för att attrahera de talanger som är rätt för just er. 80 % beskriver video som mycket värdefullt för att förstå en produkt, tjänst – eller företagskultur (Animoto).

3. Starkare employer brand och varumärke.
Employer Branding Videos kan användas i massvis av sammanhang. Från er karriärsida till era jobbannonser, på mässor till era sociala medier. Video skapar ett substansvärde som kan nyttjas på bästa sätt, under lång tid, för att skapa ett starkare employer brand och varumärke hos talangmarknaden.

Se exempel på Employer Branding Videoformat nedan och läs mer om hur video kan lyfta ert varumärke och employer brand till nästa nivå.

Kommunicera er företagskultur och employer brand genom video

Om Employer Branding Video

I see video as a megatrend“, sa Facebooks grundare och VD Mark Zuckerberg i februari 2017. Han hade rätt. 2020 uppskattas 80 % av all internettrafik komma från just video. Och inte är det förvånande. 90 % av konsumenter och kandidater uppger att video hjälper dem att fatta ett köp- respektive ansökningsbeslut hos ett företag (Digital Marketing Institute). På samma sätt är det fyra gånger så många kandidater som föredrar att bilda sig en uppfattning om ett företag genom video istället för att läsa om det – varför det inte är förvånande att talanger stannar upp till två minuter längre på karriär- eller hemsidor som har video (Social Media Today).

Video skapar stora möjligheter att levandegöra ert varumärke, employer brand och medarbetare. Samtidigt uppger en majoritet av marknadsförare att de finner det utmanande att skapa videoinnehåll för sina företag (Cisco Networking Index). Oddwork är här för att ändra på detta. Som en följd av ökad efterfrågan från våra partners om hjälp inom varumärkesbyggande contentproduktion tillhandahåller Oddwork idag både professionellt och kreativt filmskapande och fotografering. Utifrån vår samlade erfarenhet inom employer branding och varumärkesuppbyggnad hjälper vi er att fånga alltifrån unika företagskulturella varumärkesfilmer att använda på karriärsidor eller mässor till medarbetarporträtteringar anpassade för era sociala medier.

Videoexempel: Employer Branding Video

Oddwork skapar varumärkesbyggande Employer Branding Videos (EBV) utifrån era specifika ambitioner och önskemål. Tillsammans med våra videografer fångar vi er företagskultur, employer brand och varumärke på bästa och mest effektiva sätt. Nedan visas ett par exempelvideos – med olika syften och användningsområden.

 

Företagskultur fångad på film

I detta videoformat fångas företagskulturen i företaget utan intervjuer. Videograf fångar energin i er företagskultur och era medarbetare. Detta format är designat för att kunna användas på en bred bas av plattformar: från karriär- och hemsida till sociala medier, jobbannonser etc. Allt för att skapa ett starkare employer brand med målsättningen attrahera fler och rätt talanger till er.

 

Workshop på film

I detta videoformat fångas workshop eller liknande gemensam aktivitet som sker i ert företag. Detta format är designat för att kunna delas både internt och externt, för att på ett engagerande sätt kunna visa upp dagen som har genomförts tillsammans, att publicera på allt ifrån karriärsidor till intranät och sociala medier.

Företagskultur fångad på film + intervju/-er

I detta videoformat fångas företagskulturen samtidigt som intervju med en eller flera utvalda personer genomförs. Detta format kräver att manuskript förbereds så att intervjupersoner känner sig bekväma med vad de ska kommunicera. Intervjupersonen behöver också vara komfortabel framför kameran. Detta format kräver med andra ord lite större förarbete och tid.

 

Företagskulturell aktivitet 

Detta videoformat är framtaget för att skapa skratt och leenden. Genom att identifiera en eller flera företagskulturella aktiviteter och fånga dem på film ger vi era talanger en rolig (och djupare) förståelse för er företagskultur. Flera företagskulturella aktiviteter kan naturligtvis filmas vid ett och samma tillfälle.

Såhär effektivt är det...Steg 1/4

Ni vill skapa Employer Branding Video

Allt börjar naturligtvis med att ni vill skapa en eller flera Employer Branding Videos. I samband med detta får vi kontakt med varandra. Vi träffas fysiskt eller online för att diskutera hur vi kan skapa bästa möjliga material för er. Videograf kopplas in som, tillsammans med Oddworks employer brandingteam, kommer att vara ansvarig för filmande och projektledning. Klicka till höger för att se nästa steg. 

Steg 2/4

Brief bestäms och filmtillfälle bokas

Tillsammans med videograf kommer vi fram till vad det är som ska fångas på film. Utifrån era ambitioner kommer vi naturligtvis också in med våra rekommendationer. Vilka användningsområden ska videon ha? Ska formatet vara anpassat för era sociala medier? Samtliga av dessa delar bestäms i en gemensam brief – varpå tillfälle för filmande bokas hos er. Dags att filma!

Steg 3/4

Filmdag

Dagen är här och Oddworks videograf är på plats hos er för att filma det material som ska skapas. Beroende på vilket material ni vill ta fram kan ett filmtillfälle variera från någon effektiv timma till en eftermiddag. Oddworks videografer är experter på att skapa levande varumärkesmaterial på ett så effektivt sätt som möjligt. I dialog med kontaktperson hos er filmar och projektleder videograf samtliga delar under dagen. Sedan är det in i studion!

Steg 4/4

Employer Branding Video levereras!

Videograf går in i studion med samtligt råmaterial från dagen och börjar editera för att skapa bästa möjliga video- och varumärkesupplevelse. Vill ni addera musik till filmen? Ska undertexter finnas med? Inga problem. Vi hanterar samtliga delar och när allt är klart skickas slutgiltig version till er för godkännande. Er Employer Branding Video är nu redo att börja användas på allt ifrån era karriär- och hemsidor till mässor, jobbannonser, sociala medier etc. Happy Employer Branding!

Bygg ett starkare employer brand genom Employer Branding Video

Kontakta oss om EBV

Oddwork hjälper företag över hela Sverige att bygga starkare employer brands och varumärken genom Employer Branding Video (EBV). Ta kontakt så berättar vi vad vi kan göra tillsammans.

Jag vill ta kontakt!

Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort för att berätta mer om Employer Branding Video (EBV)

Stäng
Tack för att du kontaktat oss! Låt oss landa i dessa tankar så återkommer vi till dig snart.
Ha en Odd dag så länge!
Stäng